Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

2 χρόνια MusicPaper.gr


Με αφορμή τα δύο χρόνια από την «έκδοσή» του, το μουσικό...φύλλο Musicpaper.gr διοργανώνει μία μεγάλη συναυλίαμε 14 καλλιτέχνες που καλύπτουν τρεις μουσικές γενιές, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Fuzz, με εισιτήριο μόνο 12 ευρώ. Επί σκηνής θα συμπράττουν ανά δύο (συνθέτης - ερμηνευτής), σε μια συναυλία όπου τα τραγούδια θα ακουστούν με ένα πιάνο ή μια κιθάρα, και μια φωνή. Δηλαδή, έτσι όπως γράφονται. Άλλωστε, η σχέση συνθέτη - ερμηνευτή είναι μια από τις πιο δύσκολες, πολύπλευρες, ουσιαστικές και καθοριστικές σχέσεις για την τελική «τύχη» ενός τραγουδιού.

Συμμετέχουν:
Θάνος Μικρούτσικος – Ρίτα Αντωνοπούλου
Γιώργος Ανδρέου – Χρήστος Θηβαίος
Θέμης Καραμουρατίδης – Νατάσσα Μποφίλιου
Κώστας Λειβαδάς – Ελένη Τσαλιγοπούλου
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος – Γιώτα Νέγκα
Χρίστος Θεοδώρου – Βικτωρία Ταγκούλη
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης – Μαρία Παπαγεωργίου


Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1
Πέμπτη 20.12.2012 | 20:30
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: PUBLIC: Σύνταγμα | Πειραιάς | Mall (από Τρίτη 4 Δεκεμβρίου)
 

25 σχόλια:

τ2φ είπε...

Χάνονται τέτοια σπάνια πράγματα!Να δω την Ρίτα Αντωνοπούλου να τραγουδάει χαμογελόντας το 'Κι ήθελε ακόμη';Τον Χρήστο Θηβαίο να ερμηνεύει το Dream brother καλύτερα και από τον Jeff;Την Νατάσσα Μποφίλιου παρέα με το media player Αλκίνοο να απογειώνουν τον 'Λοχαγό έρωτα';Την Ελένη Τσαλιγοπούλου,αυτήν την ακάματη εργάτρια του έντεχνου;Την Βικτώρια Ταγκούλη,εκ των ιεριών του εκκολαπτηρίου Πυρήνας;Την Μαρία Ππαγεωργίου να ξεπερνά τον Cohen;Και όλα αυτά με 12 ψωροευρώ;Και 1000 ευρώ να ήταν στημένος απ'έξω θα ήμουν ένα βράδυ πριν!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@τ2φ: είναι κρίμα που και σε αυτή την επίσκεψή σας στο Άρωμα δεν βρήκατε κάτι ουσιαστικό να πείτε. Μονάχα σκέτη αντίδραση με μπόλικη δόση εξυπνακισμού και τίποτα περισσότερο. Τουλάχιστον, με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν είναι μόνο το Άρωμα που σας ξυπνά τέτοιου είδους αντιδράσεις. Το έχετε κάνει σύστημα και είναι κρίμα, γιατί καταντάει πλεόν γραφικό.

τ2φ είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα πιό γραφικό από το να λες σε κάποιον οτι είναι γραφικός.Δεν βρήσκω κάτι διαφορετικό να πω γιατί δεν γράφεις κάτι διαφορετικό,εκτός κάποιων εξαιρέσεων,σπάνιων.Σίγουρα μπαίνω σε πολλά μπλογκς φαντασμένων αλλά και ψευτοδιανοούμενων και είναι πραγματικά συστηματικό αυτό που κάνω μιας και είναι ένας από τους λίγους τρόπους να τα χώσεις στο πραγματικό σύστημα και αυτό το μπλογκ είναι ένα από τα αγαπημένα μου.Commercial και mainstream όσο πρέπει.Ευχαριστώ που παρακολουθείτε την δράση μου,ποιός ξέρει,ίσως κάτι να κερδίσετε μια μέρα.

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@τ2φ: καλή επιτυχία λοιπόν στον ...ανένδοτο αγώνα σας (αυτό κι αν είναι γραφικότητα!).

τ2φ είπε...

Ευχαριστώ πολύ και καλή σας δύναμη στην διατήρηση των κεκτημένων της κουλτούρας στην Ελλάδα,κρατήστε γερά!

τ2φ είπε...

Και για να αποφορτίσουμε κάπως το κλίμα σας χαρίζω ένα απόσταγμα της εποχής μας,καλή διασκέδαση και καλό υπόλοιπο Κυριακής.

http://www.youtube.com/watch?v=oJYVQzVSy3M

iraklis oikonomou είπε...

Commercial η Βούλα Σαββίδη και ο Βασίλης Νικολαΐδης, mainstream οι Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω και η Λένα Πλάτωνος... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Ηρακλής

τ2φ είπε...

Ηρακλάρα κοίτα λίγο το δεύτερο σχόλιο μου εκεί που λέει για τις εξαιρέσεις γιατί θα σε κατηγορήσει ο άλλος για εξυπνακισμούς.

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ηρακλή, ο «άλλος» είμαι εγώ!

Με συγχωρείτε, αγαπητέ τ2φ, γνωριζόμαστε κι από χθες; Έτσι συμπεριφέρεστε πάντα όταν είστε καλεσμένος κάπου;

τ2φ είπε...

Μισό λεπτό να βγάλω λίγο το σκύλο μου βόλτα και θα το αναλύσουμε αργότερα αν δεν έχετε αντίρηση.

τ2φ είπε...

Συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω το όνομά σας,οπότε θα σας αποκαλώ 'ο άλλος',αν σας είναι προσβλητικό τότε πρόβλημά σας,προβλημά σας επίσης αν θεωρέιτε τον εαυτό σας κάτι παραπάνω από αυτό που είναι και από αυτό που όλοι είμαστε.Από σαβουάρ βιβρ συχωρέστε με αλλά δεν γνωρίζω,εξάλλου έχετε άλλους σχολιαστές που σαν γνήσια πρόβατα σας μιλάνε με δέος και θαυμασμό,δεν με απασχολεί δε,αν νομίζετε οτι αποτελείτε ένα θεάρεστον έργο σε αυτό εδώ το μπλογκ.Η ευγένια είναι υπερεκτιμημένη και κακοεφαρμοσμένη.Αν όντως πιστεύεις αυτό που κάνεις ή αυτό που ποστάρεις στην προκειμένη περίπτωση στηριξέ το και μην σε απασχολεί τίποτα και κανείς τ2φ,αλλά προφανώς όπως όλοι οι άνθρωποι ότι κάνουν το κάνουν για τους τους άλλους,σαν τον τύπο που κάνει φέτες στο γυμναστήριο για να ρήξει καλύτερη γκόμενα.Δεν έχω προσωπικά με την Ταγκούλη και την κάθε Ταγκούλη,αυτό όμως δεν με εμποδίζει από το να λέω αυτό που πιστεύω,το ίδιο θα έκανα και αν ήμουν συνάδελφός της.Το ζήτημα φίλε που δεν ξέρω το όνομά σου,δεν είναι να αρέσουμε σε όλους και εγώ αυτήν την μιζέρια δεν μπορώ να μην την διακρίνω σε όλους αυτούς.Ούτε ιερά τέρατα υπάρχουν Ηρακλή,και η Λένα έχει γράψει μαλακίες-πιθανότατα και η ίδια θα στο έλεγε αν την ρωτούσες-όλοι κρίνονται,όλοι χαρακτηρίζονται καλά ή κακά,τα ιερα τέρατα είναι μια φούσκα.Γι'αυτό μην μου το ρήχνεις σε ευγένιες και συμπεριφορές,δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό,αντιθέτος είναι εντελός mainstream και φοβικό.

τ2φ είπε...

Α και κάτι που ξέχασα,το να τα χώνεις για κάτι ή σε κάποιον δεν σημαίνει οτι έχεις προηγούμενα μαζί του,είναι απλή αντίδραση.Αλλά επειδή μας έφαγε η ευγένια,όταν όλα είναι καλά με κάποιον τον γουστάρουμε και τον σπρωχνουμε,αν μας την κάνει τον ξεσκίζουμε τίγκα κατινίστικα.Αυτή είναι η ευγένια του σήμερα.Αυτή και η ευγένια όλων των 'επαγγελματιών'.

iraklis oikonomou είπε...

Τελικά είναι πολύ δύσκολο σήμερα να γίνει διάλογος χωρίς ο άλλος να πάει την κουβέντα όπου τον βολεύει, διαστρεβλώνοντας το θέμα της συζήτησης και το επιχείρημα του άλλου.

Λοιπόν, εγώ δεν είπα ότι ο Μαρκατόπουλος και ο Κηλαηδόνης, ο Γλέζος και ο Μαυρουδής, η Σαββίδη και η Πλάτωνος, ο Λεοντής και η Βενετσάνου, ο Εμπειρίκος και ο Νικολαΐδης είναι ιερά τέρατα, είπα ότι δεν είναι commercial και mainstream. Τόσο δύσκολο είναι να διακρίνεις τις έννοιες; Και όλοι αυτοί (κι άλλοι τόσοι) δεν είναι η εξαίρεση αυτού του blog, είναι ο κανόνας. Δες αριστερά, τι στα έχει ο άλλος τα περιεχόμενα;;

Βέβαια, να μου πεις, αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τις εξυπνάδες που γράφουμε, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Πέταξες έναν χαρακτηρισμό περί εμπορικότητας και mainstream, και τώρα το γυρνάς σε άσχετα σχόλια περί σαβουάρ βιβρ και ψυχανάλυσης. Να είχες και κάνα επιχείρημα, καλά θα 'τανε.

Πάω να ταΐσω τις γάτες μου. Ακούνε και φάντο και Λόλεκ, καλλιεργημένα γατιά και εναλλακτικά προπάντων. Όχι σαν τον άλλον που ακούει τους mainstream Χάνομαι γιατί ρεμβάζω και τον εμπορικό Σκαρίμπα...
Ηρ.

τ2φ είπε...

Ότι πείς Ηρ.,τα επιχειρήματα είναι όλα δικά σου,καλή διασκέδαση στο Fuzz.

Y.Γ. ...Ακούνε και φάντο και Λόλεκ, καλλιεργημένα γατιά και εναλλακτικά προπάντων...τι λέγαμε για το ξεκατίνιασμα;

τ2φ είπε...

Αν πάλι θέλεις να μείνουμε στο 'θέμα' μπορώ ώρες ατελείωτες να σου λέω πόσο εντεχνόπληκτος είσαι,αλλά βαριέμαι,θα σου αφιερώσω όμως το 'Δεν αρκεί' και τον 'Καλλιτέχνη' γιατί μάλλον ο Καββαδίας που σου αφιέρωσα παραπάνω δεν σου ίδρωσαν το αυτί.

Фе́ммe скатале είπε...

Φίλε μου, αν έχεις αρχίδια κάνε μια κριτική και θάψε τον Λόλεκ. Μην το χρησιμοποιείς όμως ειρωνικά για να την πεις στον τ2φ. Εϊναι άτιμο κι ανήθικο. Κι επειδή ξέρεις ποιά είμαι και τα έχουμε ξαναπεί, η κακή γνώμη για κάποιος δεν πειράζει να λέγεται όταν λέγεται επώνυμα χωρίς κατινιές. Έχεις ένα μπλογκ, τί πιό φυσικό απο το να σου αφήνουν σχόλια καλά και ΚΑΚΑ;;; Γιατί δεν μπορείς να δεχτεί όλο αυτό;;; Δεν καταλαβαίνεις πόσο φασιστικό είναι όλο αυτό; Εσύ θεωρείς οτι έχεις επιχειρήματα; ΣΟυ γράφουν για τους μεινστριμ κι εσυ απαντάς μα έχει και άλλους δίπλα, κοίτα τους! Ε ναι αγοράκι μου, γι αυτό δε σου έγραψε ο τ2φ όταν έγραφες για τους ξεμεινστριμ. Όταν όμως ασχολείσαι με τους μέινστριμ σου έγραψε. Τι πιο απλό; Δεν έχεις καν τη δυνατότητα να υπερασπιστείς το συγκεκριμένο ποστ. Και ξέρεις γιατί; Γιατί απλά σαν παπαγάλος αναπαράγεις αυτό που αρέσει για να είσαι αρεστός Κι αυτό φαίνεται από το πώς αντιδράς όταν αντιλαμβάνεσαι οτι σε κάποιος δεν είσαι αρεστός! Τί κόμπλεξ είναι αυτό; Το fado τί σου φταίει τώρα; Την παλεύεις; Και ποιός σου είπε οτι για να ασχοληθεις με το fado πρεπει να είσαι καλλιεργημένος και εναλλακτικός; Και οι βουγιουκληδες ασχολουνται και καλα με το φαντο αλλα είναι για κλάμματα. Και άντε το fado είναι κι ένα είδος μουσικής. Ο Λόλεκ πού κολλάει; Πόση κακία κι εμπάθεια τελικά κρύβεται πίσω απο την τόση αγάπη σας για την τέχνη; Για λύπηση είστε.

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@τ2φ: δε μίλησα ποτέ ούτε για «δέος» ούτε για «θαυμασμό». Για στοιχειώδη ευγένεια μίλησα.

Αντίθετα, εσείς χαρακτηρίζετε με παροιμιώδη ευκολία τους υπόλοιπους σχολιαστές «γνήσια πρόβατα», μας δίνετε συμβουλές («ποιός ξέρει, ίσως κάτι να κερδίσετε μια μέρα», «αν όντως πιστεύεις αυτό που κάνεις ή αυτό που ποστάρεις στην προκειμένη περίπτωση στήριξέ το και μην σε απασχολεί τίποτα και κανείς τ2φ»), και άλλα τέτοια όμορφα που προωθούν ένα υγιή διάλογο.
Με συγχωρείτε και πάλι, αλλά εγώ δεν έχω μάθει να διαφωνώ με τέτοιο τρόπο.


@Maria_Adouaneta (Δε με λενε Μαρία): καλωσήρθατε κι εσείς απ’ τα μέρη μου.
Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας. Κατ’ αρχάς, διαβάστε με προσοχή τα σχόλια για να δείτε ποιος γράφει τι. Μη χάνετε την ψυχραιμία σας έτσι με την πρώτη, εκτός αν κι εσείς είστε υπέρ του ανένδοτου αγώνα που έχει κηρύξει ο τ2φ (σας θυμίζω τα λόγια του: «Σίγουρα μπαίνω σε πολλά μπλογκς φαντασμένων αλλά και ψευτοδιανοούμενων και είναι πραγματικά συστηματικό αυτό που κάνω μιας και είναι ένας από τους λίγους τρόπους να τα χώσεις στο πραγματικό σύστημα και αυτό το μπλογκ είναι ένα από τα αγαπημένα μου»). Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς δε θα μπορέσω να σας παρακολουθήσω.

Фе́ммe скатале είπε...

Ψύχραιμη είμαι. Πάντα θα είμαι. Απλά αυτός είναι ο τρόπος μου, χωρίς κορδελάκκια και γιρλάντες. Ως προς την ερώτησή μου όμως σε σχέση με την ειρωνία απέναντι σε έναν "καλλιτέχνη", δεν είδα να ασχολείστε καθόλου. Τυχαίο;

τ2φ είπε...

Η ευκολία των χαρακτηρισμών δεν μου προέκυψε γράφοντας σας το προηγούμενο σχόλιο,ούτε γράφτηκε για λόγους εντυπωσιασμού.Ξέρω πολύ καλά τι γράφω και γιατί,όπως και εσείς καταλαβαίνετε μια χαρά άσχετα αν η θέση σας δεν σας επιτρέπι να εκφραστείτε όπως πραγματικά θα θέλατε.Ούτε περίμενα να πείτε κάτι διαφορετικό.Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.Αλλά αυτή ακριβώς την σαπίλα πρέπει να πετάξουν από πάνω τους όλοι οι εγχώριοι ρυθμηστές κουλτούρας,αυτό θέλω να πω και δεν είμαι καθόλου εκτός θέματως.Όσο για τα πρόβατα στα μπλογκς,στα live,στις παραστάσεις κ.ο.κ. δεν έχω κανένα έλεος γιατί αυτοί πρώτοι είναι ανελέοιτοι.Ξεκολλήστε πια με την ευγένια.

iraklis oikonomou είπε...

Αχ, τώρα ποιός το ρίχνει στο σαβουάρ βιβρ, τις ευγένειες και τους ηθικισμούς... ε; Όταν λούζουμε το "σπίτι" του άλλου με τους πιο απίθανους χαρακτηρισμούς είναι οκ, όταν βρίζουμε σα χαβούζα είναι οκ, όταν θάβουμε με το φτυάρι υπολήψεις είναι οκ, όταν κάνουμε σαλάτα μια συζήτηση επειδή δεν έχουμε επιχειρήματα είναι οκ, αλλά όταν μας απευθύνουν μία τόσο δα λεπτούλα ειρωνεία, παθαίνουμε αμόκ!!!

Για να μην παρεξηγηθώ, λατρεύω τα φάδος, ακούω με ενδιαφέρον κάθε εργασία του Λόλεκ, και τιμώ την καλλιτεχνική σας υπόσταση εκ των προτέρων, όπως κάνω καλοπροαίρετα με κάθε καλλιτέχνη που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω το έργο του. Το εννοώ. Απλά, προσπάθησα με το σχόλιό μου να προσεγγίσω για λίγο το επίπεδο διαλόγου του κυρίου Τ2Φ. Το έκανα για παιδαγωγικούς - διδακτικούς και μόνο λόγους. Τώρα που καταλάβατε για τα καλά πώς είναι να γίνεσαι κοινωνός ενός τέτοιου διαλόγου, ο ρόλος μου τελείωσε.
Σας χαιρετώ, καλόν αγώνα.
Ηρ.

τ2φ είπε...

Μας έβαλες τα γυαλιά πραγματικά,ποτέ πριν δεν είχα καταλάβει πόσο σάπιος είμαι,ευχαριστώ δάσκαλε!Καλό αγώνα και σε εσας μέσα από το musicpaper,to arwma tou tragoudiou,τον μετρονόμο,το ποιείν,τις πυξήδες,τα τραπέζια και από τους υπόλοιπους αντιστασιακούς φανούς της χώρας μας.Το κρίμα στο λαιμό μου.ΖΗΤΩ Η ΨΕΥΤΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...ΖΗΤΩ!

Фе́ммe скатале είπε...

Μάλλον έχουμε άλλους κώδικες και σταθερές περι ηθικής. Για μένα η ειρωνία είναι η χείριστη ύβρις. Προτιμώ το καθαρό μπινελίκι ( και ναι το εννοώ). Για να συνοψίσουμε μιας και βαρεθήκατε, εγώ βρίσκω τεράστια διαφορά στο να έρχεται κάποιος να αφήσει ένα κανονικό ΚΑΚΟ σχόλιο, με το να ειρωνεύεται με το γάντι. Με υποτιμά περισσότερο. Το μπινελίκι είναι καθαρό και γόνιμο. Τη λες σε κάποιον, ΔΕΝ τον υποτιμάς. Του εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου. Η ειρωνία πάει αλλού και για μένα φανερώνει πολύ πιο κακές προθέσεις. Αυτό. Κατα τ' άλλα να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας όπως εσείς νομίζετε. Εύχομαι να είναι αυτό που εσείς νομίζετε και όχι οι άλλοι, οι πολλοί!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@Maria_Adouaneta (Δε με λενε Μαρία): έχετε δίκιο. Δεν ασχολήθηκα αμέσως «σε σχέση με την ειρωνία απέναντι σε έναν "καλλιτέχνη"» όπως μου λέτε, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω γνώμη γι αυτόν. Για να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύτηκα στην αρχή να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει. Αργότερα, από τον “διάλογο” (θα μου επιτρέψετε να τον βάλω σε εισαγωγικά) που είχατε με τα Μουσικά Προάστια, κατάλαβα ότι είστε κι εσείς καλλιτέχνης και μάλιστα ενεργή. Έτσι άρχισα να μπαίνω κάπως στο νόημα. Όσο για τον Λόλεκ, ειλικρινά σας λέω ότι δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω ακούσει τίποτα δικό του. Ίσως παλιότερα, ένα – δύο τραγούδια στο ραδιόφωνο από τον πρώτο του δίσκο, τον αγγλόφωνο, αλλά και πάλι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτά που έχω ακούσει είναι δικά του. Συνεπώς, δεν έχω καμία γνώμη.
Επίσης, προφανώς και δε μπορώ να συμφωνήσω στο ότι «το μπινελίκι είναι καθαρό και γόνιμο». Νομίζω ότι σας εξήγησα με τον πιο σαφή τρόπο ότι η εντύπωσή μου για το πώς γίνεται ένας διάλογος δεν συμπίπτει με τις δικές σας απόψεις περί διαλόγου, άρα είναι μάλλον μάταιο να συζητάμε άλλο.


@τ2φ: ποια ακριβώς είναι «η θέση μου» που «δεν μου επιτρέπει να εκφραστώ όπως πραγματικά θα ήθελα»; Για ποιον ακριβώς λόγο «κρύβομαι πίσω απ’ το δάχτυλό μου»; Τελικά, με ξέρετε τόσο καλά ώστε “διαβάζετε” και τις βαθύτερες σκέψεις και επιθυμίες μου, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείτε ακόμα και το όνομά μου;

Με προτρέπετε επίσης να «ξεκολλήσω πια με την ευγένεια». Αλήθεια; Δεν ήξερα ότι θα πρέπει να χάσω τον εαυτό μου, τον τρόπο που εκφράζομαι και που λειτουργώ, επειδή εσείς έχετε κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα σας ενάντια στο σάπιο κατεστημένο της ψευτοκουλτούρας και όλα αυτά τα ευφάνταστα που λέτε. Να με συγχωρεί η χάρη σας, αλλά μέχρι εκεί, δε μπορώ να φτάσω.




Ας τελειώσει παρακαλώ εδώ αυτός ο τραγέλαφος. Εσείς προφανώς το διασκεδάσατε, εγώ πάλι, καθόλου. Είπαμε, έχω αλλιώς συνηθίσει να συζητάω.
Καληνύχτα σε όλους.

τ2φ είπε...

Προσωπικά όχι δεν σε ξέρω αλλά ξέρω το σινάφι σου και δε πα να λες οτι θέλεις.Συγνώμη που έριξα το επίπεδο του επαγγελματικού μπλογκ σου,βλέπεις το να κοτσάρεις έναν Χατζιδάκι στα πλάγια δεν αρκεί.

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνηση: αναγκάζομαι από δω και στο εξής να ενεργοποιήσω τον μετριασμό σχολίων στο blog, όχι – φυσικά – για να εμποδίσω οποιονδήποτε επισκέπτη του Αρώματος να σχολιάσει.

ΟΛΑ τα σχόλια θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται κανονικά όπως συμβαίνει πάντα, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε Το Άρωμα του Τραγουδιού στο διαδίκτυο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να δημοσιευτούν ξανά σχόλια ειρωνικά, προσβλητικά, με βρισιές κλπ, ότι δηλαδή είδαμε να συμβαίνει σε κάποιες πρόσφατες αναρτήσεις.