Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μιχάλης Ανδρονίκου: «Απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα»

.
Η μαζική παραγωγή δίσκων μέσα στις γιορτές, επιφυλάσσει πολλές φορές και ευχάριστες εκπλήξεις. Μία απ’ αυτές, είναι και η έκδοση του καινούργιου δίσκου του Μιχάλη Ανδρονίκου (www.andronikou.gr) με τίτλο «Απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα», μια συλλογή παιδικών τραγουδιών που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Λύρα. Το Δελτίο Τύπου είναι άκρως διαφωτιστικό:


Μιχάλης Ανδρονίκου
Απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα



Τα όργανα κουρδίζουν… ο μαέστρος ξεροβήχει… «Έτοιμοι; Ησυχία παρακαλώ! Αρχίζουμε!» και…
«Σας καλωσορίζουμε! Μας καλέσανε μια μέρα απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα πρόσκληση προσωπική, καθενός η ιστορία ν’ ακουστεί!»

Ένα ένα τα ζώα ξετυλίγουν την ιστορία τους… Η αλιγατορίνα που είναι ακόμα άσημη αλλά ονειρεύεται να γίνει πρίμα μπαλαρίνα, ο Ρούλης ο ελέφαντας που είναι χοντρούλης και κάνει δίαιτα για τα μάτια της καμηλοπάρδαλης που αγάπησε, ο κροταλίας ο Ηλίας που βρέθηκε στην όπερα της Μασσαλίας, η μαϊμού η Σουλτάνα που το σκάει από το κλουβί της στην Αθήνα για να ξαναβρεθεί ελεύθερη στην Αφρική, ο Φαίδωνας ο βάτραχος που παρά την ασχήμια του είναι πρίγκιπας για την καλή του, ο Άρης ο Λιοντάρης που είναι γεννημένος αρχηγός, το χταπόδι που είναι πάντα στιλάτο, ο Κοσμάς ο κάβουρας που ψάχνει καινούριο βράχο για ν’ αράξει, ο κόρακας ο Αλέκος που βλέπει τα καμένα δάση στην Ελλάδα , η Μάγια η κουκουβάγια η φίλη των ναυτικών και τέλος όλη η αγέλη που αποφασίζει να κατέβει στο δρόμο και να διαδηλώσει! «Δυο πόρτες έχει η Βουλή, ανοίξτε μια και βγείτε, γιατί μπουκάρουν οι τρελοί και τρέξτε να σωθείτε!»

Ένα άλμπουμ με στίχο έξυπνο και μουσική ‘για μεγάλους’, για παιδιά κάθε ηλικίας! Η μουσική είναι του Μιχάλη Ανδρονίκου πάνω σε στίχους των: Νίκου Αϊβαλή, Βασίλη Γκίκα, Νατάσας Κακογιαννάκη και Αλέκας Εληώτη. Τραγουδούν ο Γιάννης Λεκόπουλος και η Σίσσυ Κασσάνδρα ενώ τη Μάγια την κουκουβάγια ερμηνεύει η Μαρία Φωτίου.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «Τα τραγούδια αυτά είναι ο καρπός της συνεργασίας μιας όμορφης παρέας, που έζησε και χάρηκε πολύ δυνατές στιγμές κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους. Γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν με πολύ ενθουσιασμό και ιδιαίτερο κέφι απ’ όλους, κάτι που μας οδήγησε στην αυθόρμητη ανάγκη να τα μοιραστούμε πρώτα με φίλους και μετά με όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται να ακούσει μια διαφορετική προσέγγιση στο τραγούδι σήμερα. Ελπίζω να το χαρείτε όσο κι εμείς…»
.
.
.

5 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Όσο η ανάρτηση για τον δίσκο «Απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα» του Μιχάλη Ανδονίκου παραμένει χρονικά τελευταία, ακούμε το τραγούδι «Αλιγατορίνα» σε στίχους του Βασίλη Γκίκα, με την Σίσσυ Κασσάνδρα.

maya είπε...

καλημέρα μάκη μου!
τι χαρούμενη μουσική!!!
πολύ καιρό θέλω να έρθω.
πώς τάκανα έτσι?

χμμμ...


ξέρεις γιατί ήρθα ξαφνικά?
ήθελα να σε ενημερώσω
αν δεν το ξέρεις, για την μουσική παράσταση του δημήτρη μαραμή
του συνθέτη,
τις επόμενες 2 κυριακές...

μην σε πρήζω με λεπτομέρειες
αλλά νομίζω θα σε ενδιαφέρει.
στην δεξιά πλευρά του blog μου
έχω τα υπόλοιπα.
ρίξε μια ματιά...

σε φιλώ
χχχχχχχχχ

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@maya: καλή σου μέρα. Έχω ενημερωθεί για τις εμφανίσεις του Δημήτρη Μαραμή και μαθαίνω ότι πάνε πολύ καλά. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω, σκοπεύω όμως να είμαι εκεί (εάν τα καταφέρω) την τελευταία Κυριακή των παραστάσεων.

Σε ευχαριστώ πολύ που περνάς και ενημερώνεις.

South Of The River είπε...

Φίλε καλημέρα.

Έχω εξαφανιστεί, το ξέρω, (ακόμα και από το δικό μου "σπίτι") λόγω κάποιων υποχρεώσεων και γεγονότων που απλά... τρέφονται με τον χρόνο μου... Δεν έχω σταματήσει να σε παρακολουθώ όμως.

Επειδή μέχρι τέλους της χρονιάς δεν ξέρω αν θα ξαναμπορέσω να περάσω αξιοπρεπώς, πέρασα να σου ευχηθώ καλές γιοτρές να περάσεις, με υγεία, κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα! Και από το νέο έτος με πολλή πολλή μουσική και διαφωτιστική και όμορφη γραφή, όπως πάντα.

Χαιρετώ φίλε, και υπόσχομαι να είμαι συνεπέστερος! Φιλιά!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@south of the river: σε ευχαριστώ που περνάς και αφήνεις πάντα το “ίχνος” σου. Είναι πολύ δύσκολες μέρες για όλους μας αυτές του Δεκέμβρη (κυρίως λόγω υποχρεώσεων όπως αναφέρεις κι εσύ) και όλοι λίγο – πολύ είμαστε απορροφημένοι σε υποχρεώσεις που πρέπει να κλείσουν και “τρέφονται με τον χρόνο μας”.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Εύχομαι και σε σένα υγεία, να περνάς καλά και να μη σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι.

Σε φιλώ