Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Συναυλία Διαμαρτυρίας και Αλληλεγγύης

.
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δέκα μέρες συμπληρώθηκαν από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό στο κέντρο της Αθήνας. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, καθημερινά βγαίνουν στον δρόμο και φωνάζουν ότι αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Αυτές τις μέρες, το δίκιο βρίσκεται στους δρόμους, στον αγώνα και την εξέγερση μιας ολόκληρης γενιάς. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι μετανάστες βγαίνουμε στον δρόμο ενάντια στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενάντια σε τόσες άλλες που προηγήθηκαν (μετανάστης στην Πέτρου Ράλλη, γυναίκα στην Λευκίμη και άλλες) αλλά και ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί εμάς και τα όνειρα μας καθημερινά: στα σχολεία – εξεταστικά κάτεργα, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της Αγοράς, στον παρόν και το μέλλον της ανεργίας ή στην καλύτερη περίπτωση των μισθών πεινάς των 600 Ευρώ.
Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Για τον Αλέξη, για όλους όσους «έφυγαν», αλλά και για μας που είμαστε εδώ. Σε κάθε γειτονία, σε κάθε σχολείο και σχολή σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση όσων δικαιούμαστε.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε μεγάλη συναυλία:
• ενάντια στην κρατική καταστολή
• αλληλεγγύης στην εξέγερση της νεολαίας
την Παρασκευή 19/12 από τις 15.00 και μετά στα Προπύλαια.

Καλούμε όποιον καλλιτέχνη επιθυμεί και βέβαια ερασιτεχνικά σχήματα που θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6956161445, 6972779824, 6979672446, 6944740587, 6970463400


Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος με τη σειρά που εμφανίζονται, είναι οι εξής:

1. ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ
2. PRODACTIVE
3. ΔΙΝΗ
4. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ
5. ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ
6. SEMEN OF THE SUN
7. ΑΝΑΦΛΕΞΗ
8. ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΕΠΛΑ
9. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
11. DENIAL WAITS
12. ΣΟΦΙΑ ΒΟΣΣΟΥ
13. ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
14. ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ
15. ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
16. ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
17. DOMENICA
18. ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ - ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
19. MISUSE
20. MODREC
21. CINEKOD
22. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
23. TING/ TANG
24. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ
25. ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ
26. ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ
27. ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ
28. ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
29. ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
30. ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
32. ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ
33. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ
34. ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ & ΕΛΕΛΕΥ
35. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
36. ΑΝΝΑ GOULA
37. THE EARTHBOUND
38. THE LOST BODIES
39. 3 WAY PLANE
40. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ
41. CUBE
42. ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ
43. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
44. FOOL IN THE BOY
45. BARCODE
46. DEUS X MACHINA
47. ΤΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ & Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ
48. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
49. ΧΑΪΝΗΔΕΣ
50. ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ
51. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
52. ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
53. NIGHT ON EARTH
54. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
55. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ
56. LOCOMONDO
57. CHUCHO
58. Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΑΤΟ
59. ZEN GARDEN
60. ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
61. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
62. SKA BANGIES
63. MIΓMA
64. FUNBRA CAR

Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων Αθήνας
Συντονιστικά Μαθητών Κατάληψη Νομικής - κέντρο αντιπληροφόρησης και δράσης
Ανοιχτή Συνέλευση μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων Πολυτεχνείου.

Η λίστα των καλλιτεχνών ανανεώνεται συνεχώς με νέα ονόματα.
Ο Bosko από το blog «Άσματα και μιάσματα» μας ενημερώνει διαρκώς για τις καινούργιες συμμετοχές.
.
.

3 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Είναι αυτό που λέγαμε ότι άλλη μια συναυλία διαμαρτυρίας δεν είναι απαραίτητη... :) Καλησπέρα

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

@Μιχάλης Τσαντίλας: Εάν κατάλαβα καλά, το σχόλιό σου αφορά την άποψη που διατύπωσα σε μια πρόσφατη διαδικτυακή “συζήτηση” σε ένα φιλικό blog.
Όπως ανέφερα και σε εκείνη τη “συζήτηση”, θεωρώ ότι μια ακόμα συναυλία τύπου «Οτσαλάν», με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων καλλιτεχνών, τραγουδιστών που λαμβάνουν μονίμως μέρος με μεγάλη χαρά σε φιέστες τύπου Ολυμπιάδα, με καλλιτέχνες που κυνηγούν μετά μανίας τις επιχορηγήσεις του υπουργείου «Πολιτισμού», με εκείνους που όνειρό τους είναι να τραγουδήσουν στο Μέγαρο του κου Λαμπράκη και ξαφνικά, όταν το λαϊκό αίσθημα το επιτάσσει, “θυμούνται” το αριστερό τους παρελθόν και “διαμαρτύρονται” εκ του ασφαλούς αφού πρώτα έχουν καταλαγιάσει τα γεγονότα, όντως δεν είναι απαραίτητη.
Με την σημερινή συναυλία, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: πρώτ’ απ’ όλα, η διοργάνωση δεν γίνεται από κανέναν Σύνδεσμο Ελλήνων Καλλιτεχνών, αλλά από τα Συντονιστικά των Καταλήψεων, των Μαθητών και των Φοιτητών, και είναι απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών τους. Έχει τεράστια σημασία αυτό!
Δεύτερον, οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος, δεν έχουν καμία σχέση με το προφίλ που περιέγραψα πιο πάνω. Η Βελιβασάκη, ο Θεοχαρίδης, οι Ενδελέχεια, ο Δεληβοριάς και ο Ιωαννίδης, η Κωχ, ο Χαρούλης, οι Χαϊνηδες και όλοι οι υπόλοιποι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στη συναυλία, ανήκουν στην μεγάλη πλειοψηφία των καλλιτεχνών που απέχουν συνειδητά από φιέστες, Ολυμπιάδες, επιχορηγήσεις και Μέγαρα. Νομίζω ότι είναι από τις λίγες φορές (αν όχι η μοναδική) που μια τέτοια μεγάλη συναυλία διοργανώνεται από τα Συντονιστικά των Μαθητών και των Φοιτητών, και συμμετέχουν καλλιτέχνες που στο σύνολό τους, έχουν μια διαφορετική στάση απέναντι στα υποπροϊόντα «Πολιτισμού» του αρμόδιου Υπουργείου.
Το τρίτο και εξίσου σημαντικό, είναι ότι η συναυλία γίνεται μέσα στην καρδιά των γεγονότων. Όλες τις άλλες φορές, τα γεγονότα είχαν προσπεράσει τους καλλιτέχνες που αποφάσιζαν να “μιλήσουν” με μια συναυλία. Αυτή τη φορά, οι διοργανωτές έκαναν ένα ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες τη στιγμή που τα γεγονότα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Και αν ρίξουμε μια ματιά στα ονόματα των καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, θα δούμε ότι απουσιάζουν ΟΛΑ τα ονόματα εκείνων που κάποτε πήραν μέρος π.χ. στη συναυλία – «διαμαρτυρία» για τον Οτσαλάν. Αντίθετα, συμμετέχουν όλοι όσοι πραγματικά δε φοβούνται να τραγουδήσουν σε μια Αθήνα που το τσιμέντο της έχει ποτιστεί από τους τόνους από δακρυγόνα που έχουν πέσει τις τελευταίες 10 μέρες.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Κατ' αρχάς να πω ότι απλώς επιδιώκω τη συζήτηση και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
Από 'κει και πέρα:
α) Ακόμα κι αν είχες αλλάξει γνώμη σε σχέση με αυτό που είχες γράψει στο μπλογκ του Αντώνη, δε θα ήταν μεμπτό.
β) Οι αποφάσεις των συνελεύσεων (τουλάχιστον για τα πανεπιστήμια) πάιρνονται, κάποιες φορές, ίσως τις περισσότερες, από μειοψηφίες του συνόλου των φοιτητών και επίσης πολλές φορές καθοδηγούνται από κόμματα. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητα "αγνή" ανησυχία για το μέλλον.
γ) Δε νομίζω ότι ένας καλλιτέχνης που είναι πιο άγνωστος από αυτούς που αναφέρεις είναι απαραίτητα και πιο "συνειδητοποιημένος" ή "ευαισθητοποιημένος". Θα μπορούσε και αυτός να εκμεταλλευτεί την περίσταση, ειδικά τώρα που το να είσαι επαναστατημένος και κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης σε κάνει δημοφιλή στους "νέους" (παρεμπιπτόντως, να πω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πράγματι η γελοιωδέστερη και πιο επικίνδυνη που μπορώ να θυμηθώ).
δ) Δεν ξέρω τι εννοείς όταν γράφεις ότι "τα γεγονότα είναι ακόμα σε εξέλιξη". Έχουν περάσει ήδη κοντά 15 μέρες από το φόνο του παιδιού, η Αθήνα έχει καεί και ξανακαεί, έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα πάντα κι ακόμα πιο πολλά. Γιατί δεν έγινε κάτι πριν συμβούν όλα αυτά; Πέρυσι, με τις πυρκαγιές; Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να αντισταθεί, πρέπει να το κάνει συνεχώς, στην καθημερινότητά του. Εύχομαι η συναυλία να έχει αποτέλεσμα αλλά προσωπικά επιμένω ότι δεν βλέπω να προσθέτει κάτι... Προσεύχομαι να βγω λάθος.